Ryż z botwinką i warzywami
Kapusta młoda z koperkiem i pomidorami
Jabłko pieczone z cebulką
Zupa jarzynowa
Napój z daktyli z jabłkami i miodem
KILKA PORAD :
PO CZY POZNAĆ ŻE RYBA JEST ŚWIEŻA !
( matowe,zamglone zapadnięte dyskwalifikują rybę)
SKRZELA - Muszą posiadać intensywną barwę
( od różowej do purpurowej , w zależności od gatunku.)
Wypukłe z białym nalotem - nie kupuj
SKÓRA-Musi być gładka i błyszcząca
( bez plam , dużej ilości śluzu)
MIĘSO - Sprężyste
(Naciśnięte musi wrócić do poprzedniego kształtu)
ZAPACH-powinien być naturalny, charakterystyczny
(jeżeli ryba ma ostrą nieprzyjemną woń -nie kupuj)
a to kwiaty szczypiorku do dekoracji!
OdpowiedzUsuńteż je mam ale nigdy nie przyszło do głowy mi, aby je wykorzystać. Dziękuję za inspirację
:)
Ale jak się w te rybie oczy popatrzy...
OdpowiedzUsuń