Zupa z zielonego groszku
Gulasz mięsno - warzywny
Makaron pełnoziarnisty
Herbata miętowa
GULASZ MIĘSNO - WARZYWNY
składniki na 4 porcje
Szynka wieprzowa b/k 450g
Marchew 100g
Seler 100g
Cebula 100g
Papryka 100g
Pieczarki 50 g
Koncentrat pomidorowy 2 łyż
ziele ,liść laurowy, jałowiec
sól nisko sodowa , pieprz
olej rzepakowy
mąka 20g
Sposób wykonania :
Mięso umyć pokroić w kostkę ,doprawić zrumienić na silnie rozgrzanym oleju.
Dodać umyte, obrane, pokrojone w kostkę warzywa ,zalać małą ilością wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem z dodatkiem ziela, liścia, jałowca .Pod koniec duszenia dodać koncentrat
mąkę, zagotować.Miękkie mięso i warzywa doprawić do smaku .Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki .podajemy z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym al dente .
Zupa z zielonego groszku
tez miałam dziś gulasz na obiad.... ale, tak apetycznie nie wyglądał :)
OdpowiedzUsuńJa wolę zupę:)
OdpowiedzUsuń