środa, 18 maja 2016

Dziś na obiad będzie...ogórkowa!

Taka zwykła zupa ogórkowa.

Niby nic niezwykłego. Bierzesz wywar warzywny lub warzywno-mięsny, wrzucasz ziemniaki i kwaszone ogórki.
Każdy wie, że smak ogórkowej zależy od tych ogórków, od ilości warzyw, przypraw...
zupa ogórkowa z jogurtem

Tak zwany schab z kurczaka :) czyli... filet z kurczaka panierowany w otrębach zbożowych, do tego poprosimy surówkę z kapusty pekińskiej z dipem miodowo-koperkowym z ziarnami słonecznika. Poproszę jeszcze ziemniaki pure z koperkiem, kleksem jogurtowym z ziarnami.
Że co? Że za dużo koperku? W sam raz!
Panierowanie w otrębach zbożowych  to pewna odmiana dla  kotleta  panierowanego tradycyjnie
w bułce tartej. Jest smaczniej i zdrowiej.  Mięso zachowuje soczystość i jest miękkie.


Mnogość różnych ziaren powoduje, że posiłek zawiera dużo błonnika

A otręby są trendy!

Poniżej informacja z http://www.przyslijprzepis.pl/artykul/otreby-sa-trendy-zdrowe-nie-nudne
Dlaczego otręby są zdrowe:
  • są produktami naturalnymi, bogatymi w błonnik,
  • ich regularne spożywanie wpływa pozytywnie na zdrowie i dobre samopoczucie,
  • pomagają walczyć z otyłością,
  • obniżają poziom cholesterolu we krwi,
  • oczyszczają organizm z metali ciężkich,
  • stabilizują poziom glukozy,
  • zapobiegają chorobom nowotworowym, chroniąc błonę śluzową jelit i żołądka,
  • dostarczają nieskończonej ilości kulinarnych inspiracji (szukaj na www.ZdroweNieNudne.pl),
  • dostępne są w opakowaniach przygotowanych z myślą o Twojej wygodzie, zapewniających łatwe i szczelne wielokrotne zamykanie zabezpieczające walory smakowe produktu.

Do zasmakowania następnym razem!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz