Niby nic niezwykłego. Bierzesz wywar warzywny lub warzywno-mięsny, wrzucasz ziemniaki i kwaszone ogórki.
Każdy wie, że smak ogórkowej zależy od tych ogórków, od ilości warzyw, przypraw...
zupa ogórkowa z jogurtem |
Tak zwany schab z kurczaka :) czyli... filet z kurczaka panierowany w otrębach zbożowych, do tego poprosimy surówkę z kapusty pekińskiej z dipem miodowo-koperkowym z ziarnami słonecznika. Poproszę jeszcze ziemniaki pure z koperkiem, kleksem jogurtowym z ziarnami.
Że co? Że za dużo koperku? W sam raz!
Panierowanie w otrębach zbożowych to pewna odmiana dla kotleta panierowanego tradycyjnie
w bułce tartej. Jest smaczniej i zdrowiej. Mięso zachowuje soczystość i jest miękkie.
Mnogość różnych ziaren powoduje, że posiłek zawiera dużo błonnika
A otręby są trendy!
Poniżej informacja z http://www.przyslijprzepis.pl/artykul/otreby-sa-trendy-zdrowe-nie-nudne
Dlaczego otręby są zdrowe:
- są produktami naturalnymi, bogatymi w błonnik,
- ich regularne spożywanie wpływa pozytywnie na zdrowie i dobre samopoczucie,
- pomagają walczyć z otyłością,
- obniżają poziom cholesterolu we krwi,
- oczyszczają organizm z metali ciężkich,
- stabilizują poziom glukozy,
- zapobiegają chorobom nowotworowym, chroniąc błonę śluzową jelit i żołądka,
- dostarczają nieskończonej ilości kulinarnych inspiracji (szukaj na www.ZdroweNieNudne.pl),
- dostępne są w opakowaniach przygotowanych z myślą o Twojej wygodzie, zapewniających łatwe i szczelne wielokrotne zamykanie zabezpieczające walory smakowe produktu.
Do zasmakowania następnym razem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz